att göra-lista programvara – Habitica, 2017

De flesta människor vill-göra-lista programvara för att göra deras liv mer effektivt så att de har tid för rekreation. Tyvärr har många av oss slösa vår fria tid att spela spel på vår telefon eller dator. Vad händer om din uppgift programvara var ett spel? Habitica s 250.000 användare har vänt sina uppgifter och projekt i en personlig videospel, där de kan nivå upp, få belöningar och arbeta med andra för att ta på stora utmaningar.

Habitica har en mycket enklare gränssnitt. Du kan ställa in uppgifter som projekt, vanor eller dagstidningar. Precis som på datorspel, dagstidningar är de små uppgifter som du behöver för att göra varje dag, såsom tandtråd tänderna. Den saknar storskaligt projekt organisering, lagring fil eller konversation funktioner som gör andra uppgift programvara mer användbar för samarbete. Om du behöver allvarliga ärendehantering för motiverade människor, kolla in några av våra andra mer robusta program ärendehantering.

Dess styrka ligger i dess roliga och i belöning och bestraffning systemet. Slutföra uppgifter tjänar du spelet guld att köpa husdjur och utrustning, och efter tillräckligt med poäng, du nivå upp. Som du hoppar uppgifter, förlorar du hälsa. Du kan också bilda lag att arbeta tillsammans med mål och framsteg tillsammans. Om du faller bakom, dock monster komma ut och attackera ditt team. Faller ner på jobbet och alla lider! I tillägg till standard positiv och negativ förstärkning, det finns slumpmässiga belöningar. Baserat på principerna om stokastiska givande, uppmuntrar användare att hänga på alla uppgifter, eftersom det en sista uppgiften kan vara ett för att låsa upp skatten.

Du kan gå skrån, som är samhällen på Habitica som träffas på forum för att uppmuntra varandra och dela tips. Guilds för yrken som programmering eller konst har platser där du kan ställa frågor eller dela pågående arbeten. Det finns gillen för studenter på gymnasiet och college nivå som delar studie tips och uppmuntra varandra att lyckas. Procrastinators har sin egen guild – och de komma runt att publicera! Du kan också hitta gillen för att dela uppgiftslistor och hålla varandra ansvariga .; Habitica s freeware program som lanserades 2013, och företaget arbetar på uppgraderade versioner med dedikerad hosting, anpassade domäner och ytterligare pärlor. Habitica fungerar på mobila enheter samt datorer, så att du kan ta spelet vart du än går, och kanske få en uppgift göras för att nivå upp innan han återvände till Angry Birds.

Habitica unika metod gör det till ett roligt sätt att få saker gjorda, perfekt för dina barn – eller för dig och din make. Varför kan inte adulting vara roligt också?