bordssågar – Rockwell 2017

Rockwell är inte ett allmänt känt varumärke för elverktyg, men dessa nykomlingar till snickeri spelet har hittat ett sätt att utforma en mycket portabel och praktisk bord såg. De fällbara ben och sidohjul gör det lätt att packa upp och transport från jobb till jobb. Vid lastning eller lossning tabellen såg, kan du vika i ett av benen och rulla hela enheten, som liknar en rullande resväska. Och även om det är tyngre och längre än de flesta sågar, fortfarande tjänar det en bärbarhet poäng av 93% på grund av sin kompakta vikbar design. Dessutom väger 73,7 pounds, tillräckligt lätt för att lyfta till och från lastbilsflak. Rockwell RK7241S har en 30-tums max rip höger och en begränsad 11 inches till vänster.

Sammanfattning

Denna modell har ombord förvaring av tillbehör för att hålla andra verktyg inom räckhåll. Detta är den enda tabellen såg på vår lineup med en dammuppsamlingspåse. I stället för tabellen med hjälp av en sänkt port för att samla sågspån, låter gravitationen göra jobbet för det här Rockwell modell. Laserindikatorn anpassar sig till bladets lutning, så att du kan göra raka skär varje gång. Lasern är batteridriven, vilket gör det lätt att köra, men lätt att glömma när du lämnar den.

Bladet löper vid 4800 varv per minut och drivs av en 15-amp motor. Denna typ av effekt som levereras till en 10-tums 40T metallblad kan du skära igenom stora delar av trä, inklusive 4 x 4s och mindre. Den 45-graders djup kan skära upp till 2,56 inches medan 90-graders djup når upp till 3,56 inches. När det gäller koniska kapacitet, har Rockwell RK7241S en 0-45-avfasning kapacitet, vilket är genomsnittet för sågar i sin klass.

För att underlätta säkerhet, har denna modell ett verktyg mindre sprängskydd som håller din hand bort från snabbt roterande blad. Dessutom har den en anti-kastsystem för att förhindra bucking eller stötar som kan skada din hand. Tyvärr finns det ingen vänster bladtiltfunktionen på den här tabellen såg, så det kan vara svårt för vänsterhänta operatörer att manövrera.

Detta Rockwell modell levereras med valfria tillbehör. Du kan köpa en glidande förlängningsbord som passar på den vänstra sidan av sågen och expanderar skära kapacitet med tre fötter. Detta är en god investering om du befinner dig kapning, sneda och avsmalning skära stora ark av trä ofta. En annan valfri infästning är efterbehandlaren med snabbt roterande knivar som skär plan och smidig arbetsstycken upp till 3-1 / 8-inches tjock.

Efter köpet, garantin på denna såg varar i två år och omfattar ersättning för defekta delar. Om du har ytterligare frågor eller behöver hjälp med delar eller montering, finns på Rockwells webbplatser som en nedladdningsbar PDF manualen. Dessutom kan du nå Rockwell kundsupport via telefon eller e-post. Tyvärr finns det inga frågor eller chatt tillgängliga för snabba svar.

Rockwell RK7241S är en lång, kraftfull och bärbar bord såg. Dess fällbara ben och rullande kroppen gör det enkelt att lasta och lossa på arbetsplatser och tillbaka in i lastbilen. Garantin varar två år, så om du är en professionell som behöver en tabell såg varje dag, är detta en bra funktion att ha. Dessutom har denna modell ytterligare bilagor finns att göra jobbet går genom snabbare. Men vänstern måste vara försiktig när du använder denna såg; bristen på vänster lutning kan vara svårt att manövrera medan du arbetar.