kalkon fritöser – Brinkmann Turkiet Fryer 2017

Den Brinkmann 815-4001-S propan kalkon fritös är ett bra alternativ om du letar efter en utomhus kalkon fritösen. Dess stek kapacitet och säkerhetsfunktioner gör den till en av de bästa Turkiet fritöser på vår uppställning. Det tjänar vår Top Ten omdömen om Silver Award.

Fräsning

Denna propan kalkon fritösen görs endast för utomhusbruk. Det har en 30-liter kruka, vilket ger dig mer än tillräckligt med utrymme för att koka upp till en 18-pound kalkon – ganska stora, även om vissa fryers i vår jämförelse kan passa ännu större kalkoner. Du kan också använda denna kalkon fritösen för att laga andra livsmedel.

BTU (British Thermal Unit) kapacitet på denna enhet är 45.000, som är kraftfull för en utomhus propan kalkon fritös, men inte riktigt lika stark som vissa på vår kalkon fritösen uppställning. Ändå kan du laga en 18 pund turkey i ungefär en timme, vilket är mycket snabbare än matlagning en kalkon i en ugn.

Matlagning med en mycket olja kan vara farligt, men detta Brinkmann kalkon fritösen är utrustad med en handfull säkerhetsfunktioner. Till exempel, har denna enhet en automatisk avstängningsfunktion, ventilerade lock, lifter, matlagning korg och stå. Du kan reglera temperaturen med den medföljande 12-tums termometer.

Den viktigaste säkerhetsåtgärd denna enhet har är automatisk avstängningsfunktion. Gasflödet till brännaren stängs automatiskt av om sensorn känner av att temperaturen på oljan har blivit för varm. Om sensorn utlöses, måste potten svalna till 325 grader Fahrenheit innan du är tillåtet att underblåsa gasen.

Potten, som vilar på sensorn, kommer att upptäcka om oljan blir för varm. Det är också en bra idé att använda termometern när du lagar mat för att säkerställa att oljan inte når brandrisk zonen på termometern, över 400 grader Fahrenheit.

Säkerhet

Den medföljande Kokinsats och kedjekrok gör att du kan säkert ta bort Turkiet från potten efter det är gjort matlagning. Men se till att alltid använda rätt skydd – handskar – när du använder kalkon fritösen.

Stativet gör att enheten att sitta upp och bort från marken. Även med alla dessa säkerhetsfunktioner, är det viktigt att du endast använda denna kalkon fritösen utomhus i ett öppet utrymme och hålla det åtminstone 10 meters avstånd från brännbara föremål.

Vi blev besvikna att denna enhet inte innehåller en inbyggd timer, dräneringsventil eller indikatorlampor, men det har den medföljande termometern. Eftersom det inte finns någon timer, måste du se till att du har en redo att ställa – antingen i telefonen eller en matlagning timer – så att du inte KOKA kalkonen. Dessutom, eftersom det inte finns någon tömningsventil ingår, så när du är klar matlagning, måste du noga vända potten för att tömma den använda oljan. Turkiet fritöser som har en dräneringsventil göra mycket lättare att tömma den använda oljan och presentera färre säkerhetsrisker.

Den medföljande 12-tums termometer kan användas för mer än bara kontrollera temperaturen på oljan. Du kan använda denna termometer för att kontrollera den inre temperaturen Turkiet att se till att den tillagas helt innan du tar bort det från fritösen.

Detta Brinkmann kalkon fritösen täcks av tillverkarens garanti för endast 90 dagar, vilket är kort jämfört med standard ett års garantin flesta enheter har. Om du behöver kontakta Brinkmann för all hjälp och stöd, erbjuder företaget kundtjänst via telefon eller via e-post. Det erbjuder inte en chatt alternativ, som kan vara en av de snabbaste och enklaste sätten att få stöd från en tillverkare.

Eftersom Turkiet fritöser kan vara så svårt att använda och säkerhetsnormer är viktiga att följa, var vi glada att se att Brinkmann erbjuder instruktionsfilmer på sin webbplats att du kan referera till när som helst. Du kan även se instruktionsboken på webbplatsen, som är praktiskt om du någonsin tappar den som kommer med enheten.

bekvämlighet

Den Brinkmann 815-4001-S propan kalkon fritösen har gott om säkerhetsfunktioner och utmärkta stek funktioner som kan göra att steka en kalkon denna tacksägelse enkelt och tryggt. Du kommer att kunna steka en stor kalkon i drygt en timme och kommer inte att behöva vänta i timmar för det koka i ugnen. Du kan också laga andra stekt mat med denna enhet, vilket gör den användbar året runt.

Garanti och support

Sammanfattning