kör strålkastare – Petzl Nao, 2017

Petzl Nao strålkastare är en high-end kör strålkastare som erbjuder förstklassig prestanda under utomhusaktiviteter. Det är en av de dyraste på marknaden, och det kommer med massor av funktioner för att rättfärdiga priset.

Detta kör strålkastare har reaktiv ljusteknik, så det anpassar sig till de villkor som du hittar på din körning. Den inbyggda ljussensorn bedömer nuvarande förhållanden och gör justeringar omedelbart, så att du aldrig fångas omedvetna av mötande strålkastare, mörka tunnlar, eller en strålkastare slås på. Balken själv är slät och jämn. Eftersom det inte är koncentrerad på ett ställe, behöver du inte missar några visuella detaljer i periferin.

Petzl Nao producerar mellan 7 och 575 lumen, beroende på vilka inställningar du väljer. Två ljuslägen låter dig att optimera effekten för ljusstyrka eller bränna tid, så att du kan avgöra om en ljusare eller långvariga ljus är att föredra för en viss körning. Du kan också ställa in ljuset att arbeta vid en konstant ljusnivå, och välja mellan låg, medelhög och hög alternativ i stället för att aktivera reaktiv belysning. I batterisparläge, fungerar ljus för upp till 10 timmar innan du kör ner batteriet. Du kan förprogrammera ljuset med hjälp av din dator och ställa in parametrarna som du vill utan att behöva justera detaljer när du är på resande fot.

Detta kör strålkastare använder ett litium-jon-batteri som kan laddas med den medföljande USB-kabeln och datorn eller med en standard micro-USB-laddningskabel. Du kan också välja att använda detta kör strålkastare med två AAA-batterier istället, så att du har ett annat alternativ om du inte vill vänta på det uppladdningsbara batteriet för att komma tillbaka till full effekt innan du använder strålkastare igen. Det tar ca 5 timmar för batteriet att ladda.

Med en vattenresistens betyget IPX-4, kan Petzl Nao strålkastaren hålla upp till stänk och stänk, så kör i regn är inte ett problem. Du kan också bära den på snöiga dagar eftersom denna enhet fortsätter att fungera bra vid låga temperaturer. Den stabila designen håller igång strålkastaren säker medan du kör, så det inte glider eller glida på huvudet. Den övre haken håller den på plats under särskilt krävande aktiviteter.

Den ljusa strålen och reaktiv ljusteknik för Petzl Nao gör det ett kraftfullt komplement till din natt löpverk samling. Denna högpresterande modell är bäst för en löpare som tycker om att utöva exakt kontroll över villkoren för en körning.