server backup programvara – Barracuda 2017

Barracuda utvecklar ett antal olika typer av server backup programvara som är idealiska för små och medelstora företag. Yosemite Server Backup Plus är ett av bolagets bästa program eftersom den har förmågan att säkerhetskopiera och återställa Windows, Linux, Sharepoint, SQL-databaser och virtuella maskiner. Du kan också utföra bare metal återställning, stödja robotbandbibliotek, komprimera säkerhetskopiera filer och kryptera data. Den totala användarvänlighet är genomsnittet, vilket innebär att du inte behöver vara en IT-expert, men du bör ha några tekniska fallenhet med servrar. Av dessa skäl har Barracuda Yosemite Server Backup Plus tjänat Top Ten Recensioner brons Award för bästa server backup programvara.

Backup & återställning

Yosemite Server Backup Plus komprimerad våra testdata med 25 procent, vilket är 7 procent över genomsnittet. Detta innebär att om du säkerhetskopiera en 1 TB hårddisk, skulle säkerhetskopierade data kräver 750GB lagringsutrymme. Som jämförelse var det bästa komprimeringsgrad i vårt test 35 procent. Men kompression varierar beroende på filtyp och befintliga kompression, så att du kan uppleva olika resultat. Varje produkt Vi testade komprimerade samma data, så resultaten är ett jämförande exempel på vad Yosemite kan göra.

En av de funktioner som sätter Yosemite bortsett från de flesta server backup programvara är de tre krypteringsalternativ. Du har möjlighet att kryptera data på 56-bitars, 128-bitars eller 256-bitars. De flesta mjukvaru server backup program i vår granskning har bara en kryptering, om de har någon alls. Med tre alternativ kan du anpassa din krypteringsnivåer till känsligheten av data. För de mest känsliga data, bör du kryptera vid 256-bitars nivå, som är militär-kryptering. Dock kommer att kryptera dina säkerhetskopior tar längre tid än en icke-krypterad backup set. Så att kryptera data på de lägre nivåerna låter dig ha kryptering för mindre känsliga data utan att ta så lång tid.

En av baksidorna till Yosemite Server Backup Plus är avsaknaden av en deduplicering funktionen. Du hittar den här funktionen med de flesta server program för säkerhetskopiering. Det är en relativt liten funktion som helt enkelt skannar säkerhetskopierade data och eliminerar dubbletter av filer, vilket sparar utrymme på backupservern. Duplicera filer är vanligt, särskilt om du har en diversifierad strategi för säkerhetskopiering.

I användarvänlighet, fick Yosemite Backup Server Plus en B för gränssnittet och installation, säkerhetskopiering och återställning funktioner. Detta innebär att det finns inget ovanligt lätt om programvaran, men ingenting exceptionellt svårt heller. Vår testare, som simulerade en användare med viss erfarenhet, men inte en IT-expert, hittade inget händelserikt med gränssnittet eller säkerhetskopiering och återställning funktioner. Du bör inte stöta på några viktiga frågor, så länge du inte är en nybörjare med lite teknisk fallenhet eller erfarenhet med servrar.

Med hjälp av administrationskonsolen, kan du enkelt övervaka varje uppgift, jobb, status och licens. Programmet låter dig kontrollera filer mot originalen, skapa startbara skivor och kopiera media. Det kan även automatiskt styra robotbandlastare och skicka e-postmeddelanden om fel uppstår eller en backup misslyckas. Yosemite är intuitivt nog att det hjälper dig att skapa de bästa bandrotations strategier för dig. Programmet utför heta säkerhetskopior av Microsoft Exchange-filer och kan återställa enskilda brevlådor.

Enkel användning

Molnet integration fick ett C, som var den enda klass för sin användarvänlighet som var lägre än genomsnittet. Detta beror på att det faktiskt inte integrera med molntjänster direkt. Du måste använda en lösning med FTP-program om du vill säkerhetskopiera direkt till en molntjänst som Amazon Web Services eller Amazon Glacier. Men om du använder en fysisk backupservern, då detta är inte ett problem.

Serverprogramvaran kräver endast 512 MB RAM, enligt tillverkaren. Detta är den näst lägsta RAM krav i vår server backup programvara översyn. Även om det är en bra regel att en annan 2GB RAM bör läggas till din server för varje terabyte data du säkerhetskopierar, kan du komma undan med att lägga bara 1 GB RAM med Yosemite. Den fick en A- för serversidan CPU-användning och en B för klientsidan CPU-användning. Den har en av de minsta resurs fotspår i vår granskning, vilket gör det en server backup lösning som låter dig köra säkerhetskopior medan andra program körs samtidigt.

Stödsystemet omfattar telefon och e-postsupport under utökad kontorstid. Du kan ta emot 24/7 telefon och e-stöd, men det kostar extra. Med betald support, har du en genomsnittlig räddningsinsatser på 20 minuter, enligt supportpersonal Barracudas. Detta är en av de snabbaste svarstiderna i vår server backup översyn. Genomsnittet är nästan fyra timmar, och flera program supportteam har en svarstid på 12 timmar. Om du upplever en nödsituation och behöver hjälp med programvaran, detta snabb responstid på ovärderlig.

Barracudas Yosemite Server Backup Plus innehåller allt de flesta små företag behöver för att backa upp sin handfull servrar och e-postkonton. Den stödjer alla typer av backup-enheter. Den har en utmärkt komprimeringsgrad, och du kan skydda dina data med tre krypteringsalternativ. Programvaran har gått igenom rigorösa uppdateringar, verkliga tester och versions förändringar för att bli en av de bästa server backup mjukvarulösningar tillgängliga.

resurs~~POS=TRUNC Krav

Hjälp och support

Sammanfattning