server backup programvara – Nova 2017

Nova s ​​Nova Business Essentials är server backup programvara som kräver mycket små resurser för att köra, så det inte stör ditt nätverk. Trots de magra resurskrav, det är fortfarande skalbart system backup programvara som kan hantera ditt växande företag. Den klick backup kan du skapa en backup och kopiera den för användning på andra maskiner, vilket gör det till ett effektivt verktyg för säkerhetskopiering i nätverket. Nova har visat att du kan ha kvalitet server backup och återställning programvara utan att offra nätets prestanda och användarvänlighet. Av dessa skäl har Nova Business Essentials tjänade Top Ten omdömen om Silver Award för bästa servern program för säkerhetskopiering.

Backup & återställning

Liksom de flesta server backup-mjukvara, har Nova Business Essentials en lång lista med funktioner och verktyg som hjälper dig att säkerhetskopiera din server. Den funktion som skiljer den från andra server backup-lösningar är de fyra nivåer av kryptering. Du kan välja mellan AES 128-bitars, AES 192-bitars, AES 256-bitars och Blowfish. Bitnivå av Blowfish kryptering inte finns, men det kan variera mellan 32-bitars och 448-bitars. De flesta server backup programvara bara kommer med ett alternativ – AES 256-bitars, som är militär-kryptering.

Med fyra alternativ, du är bättre rustade att anpassa skyddsnivån för dina data. Detta är viktigt eftersom ju högre kryptering, desto längre backup. Du kan använda den lägre kryptering av data som inte är kritiskt känslig men ändå vill skyddas.

Den största nackdelen med Nova Business Essentials är komprimeringsgraden. Vi sätter kompressionen till den högsta inställningen, och det enda komprimerade våra testdata med 2 procent. För jämförelse, den bästa kompressionstakten med ett annat program på samma testdata var 35 procent. Detta är skillnaden mellan spara 20GB data och 350GB av data när du säkerhetskopiera en 1 TB hårddisk. Observera dock att kompression varierar efter filtyp och befintliga kompression, så att du kan uppleva en bättre eller sämre komprimering med dina egna säkerhetskopior. Våra tester ger helt enkelt en jämförelse av kompressionskapacitet.

Nova Business Essentials fick de bästa övergripande enkel av-användning betyg i vår granskning. Vi hade en testare simulera upplevelsen av en anställd med någon teknisk erfarenhet, men inte en IT-expert. Testaren är någonstans mellan en nybörjare och en IT-chef, eftersom detta är den vanligaste scenariot för ett litet företag med en till tre servrar.

Installationen fick ett B eftersom processen tog längre tid än 30 minuter och vår testare fick höra manualen flera gånger. Det fanns inget signifikant svårt eller lätt om installationen. Gränssnittet fick en B-, vilket var den lägsta betyg i användarvänlighet, eftersom vår testare fann det ganska svårt att backa. Det var lätt att hitta inställningar, men ofta svårt att komma tillbaka till hemsidan.

Enkel användning

Där programmet verkligen skiner är säkerhetskopiering och återställning funktioner. Det är exceptionellt lätt att konfigurera säkerhetskopior och initiera återställa uppsättningar. Uppgiften rapporten inte invecklad. Även en nybörjare kan skapa säkerhetskopior. Det tar dig rakt igenom säkerhetskopieringen, från projektering till utförande. Från och med den typ backup, erbjuder allmänna kategorier som täcker filsystem, databaser och virtuella maskiner. Det går också igenom återhämtningsprocessen.

Nova Business Essentials utmärker också på att integrera med molntjänster, som tar emot ett A för enkel användning. Du kan säkerhetskopiera direkt till molntjänster från hemsidan. Detta är ett alternativ som inte kräver en lösning eller en ytterligare plugin.

Nova Business Essentials har den lättaste resurs fotavtryck av någon programvara i vår granskning. Det krävs minst 1 GB RAM, vilket är genomsnittet, men det används mycket lite av processorresurserna på serversidan av en backup, som tar emot en A. I våra tester, endast används det i genomsnitt 8 procent av CPU. Klientsidan fick en B + för CPU-användning eftersom det brukade i genomsnitt 43 procent av processorresurserna. Detta är något över genomsnittet. Hursomhelst, är resurs fotavtryck lätt nog att du enkelt kan köra säkerhetskopior medan andra program körs. Du kommer inte riskera att krascha servern i processen.

Nova har utmärkt hjälp och supportfunktioner. Du får 24/7 telefon och chatt stöd, plus återställa och installationshjälp. Du får också tillgång till webbseminarier och utbildningsvideor som hjälper dig att få ut det mesta av programvaran. Enligt stödpersonal, räddningsinsatser när du skickar en hjälp biljett är fyra timmar, vilket är genomsnittet.

Nova Business Essentials är ett av de bästa server backup lösningar som finns på grund av sin låga resursavtryck, omfattande lista över säkerhetskopiering och återställning funktioner och övergripande användarvänlighet. Nackdelen är de låga komprimering priser, men detta är ett mindre problem jämfört med det totala värdet av programvaran.

resurs~~POS=TRUNC Krav

Hjälp och support

Sammanfattning