skärmläsarprogram – Window-Eyes

Med en uppsättning funktioner som toppar ut även de två översta skärmläsare program i vår granskning, för att inte tala om ett stort antal funktioner som gör det otroligt lätt att använda, Window-Eyes är verkligen ett kraftfullt program. Tyvärr faller det lite bakom våra top picks i termer av kompatibla program, även om det verkligen fungerar bra med tillräckligt programvara för att göra det användbart. Den största nackdelen kan vara en förhållandevis begränsat antal hjälp och stödverktyg, men även dessa bör vara tillräckligt för de flesta användare. Denna blandning av medel- och över genomsnittet funktioner leder oss att ge Window-Eyes mitt godkännande.

Funktioner

Denna skärmläsarprogram erbjuder alla utom två av de funktioner som vi ser i den bästa mjukvaran, och Window-Eyes erbjuder ett antal sällan hittats funktioner som ställer det mot toppen av förpackningen. Detta är det enda program som låter dig använda appar från tredje part tillsammans med programvaran. Dessa program är uppdelade efter kategori på GW Micros webbplats och omfattar kommunikation, verktyg, produktivitet, multimedia och mer.

Detta är också en av de få skärmläsare program vi granskat som läser stavning och grammatik fel högt; de flesta andra program helt enkelt ignorera dessa när de visas i ordbehandlare. Och utförlighetsinställningar kan justeras, men de varierar beroende på applikation. Så din utförlighetsinställningar för Microsoft Word kan skilja sig från dem för Internet Explorer, till exempel.

Det finns ingen uttal korrigering eller skärmen zoom, även om den senare är relativt onödigt i skärmläsarprogram som detta, som uppenbarligen är avsedd att användas utan visuella hjälpmedel som helst. Det finns några funktioner som är begränsade i jämförelse med andra delar av skärmläsarprogram, dock. Detta inkluderar applikationsmeddelanden. I Window-Eyes är ansökningarna endast meddelat när de öppnar, inte som sina fönster blir aktiv. Och Window-Eyes läser menyalternativ endast när du för muspekaren över dem med musen eller när du markerar dem med piltangenterna. Slutligen är berättande begränsad till linje-för-linje avläsning via musen sväva eller kortkommando.

De snabbtangenter själva är fasta, och de kan lätt ersätta musnavigering om så önskas. Om du föredrar att använda musen, kommer du att finna att programmet läser någon text du håller muspekaren över. Detta gör att välja ikoner på datorer särskilt enkla.

De två röster, både manliga, kommer att eka tecken och ord som du skriver dem, och skiljetecken eko kan anpassas för att läsa alla skiljetecken eller bara vissa symboler. Rösterna kommer att ge böjningsformer till versaler, och ett snabbtangentkommando aktiverar “läsa textformat” -funktion.

kompatibla program

Om du har en USB-punkt enhet, kommer det att fungera tillsammans med Window-Eyes; programvaran stöder mer än 50 modeller av punktdisplayer.

Though Window-Eyes ger färre alternativ än vissa av de andra skärmläsarprogram vi ses, fortfarande stöder det en grundläggande och användbar mängd olika tillämpningar. Internet Explorer och Firefox är webb alternativ. Microsoft Word och Excel finns också, som är Adobe Reader. För e-post, kan du använda Outlook, Windows Mail eller Windows Live Mail.

Elektroniska böcker som EPUB eller DAISY filformat stöds inte. Vår forskning tyder på att Window-Eyes inte stöder alternativ ordbehandlare eller webbläsare, heller.

När vi först installeras Window-Eyes, en talande installation guide promenerade oss genom flera anpassningar innan programvaran även lanserats. Denna detaljnivå är oöverträffad av någon annan skärmläsarprogram vi ses. När installationen är klar, är Window-Eyes instrumentpanel dold, hindrar det från att komma i vägen när du navigerar från ett program till ett annat.

Lyckligtvis kan du aktivera instrumentpanelen genom att trycka Ctrl + / på tangentbordet. Detta ger dig tillgång till ytterligare anpassningar och låter dig ändra de du skapat på installationen. Du kan också få tillgång till hjälp manuell från instrumentpanelen, eller så kan du pop installationsskivan tillbaka till datorn för att komma åt det på det sättet.

Röst anpassningar är mer avancerad än någon annan skärmläsarprogram vi ses. Förutom de som vanligtvis förekommer hastighet och volymjusteringar, kan du också justera planen och även tonen i antingen röst. Detta gör verkligen använder Window-Eyes inte bara lättare, men mer behaglig också.

Enkel användning

Även om hjälp och support är grundläggande, de är definitivt tillräckligt för de flesta skärmläsarprogram användare. Vi uppskattar att förutom e-stöd, det finns också en telefonsupportalternativ, som åtföljs av en detaljerad lista över artiklar och information att ha till hands när du ringer för att få hjälp. Kurserna är faktiskt MP3-filer, vilket är sannolikt den mest praktiskt format för en person med liten eller ingen syn. Det finns också en online kunskapsbas med artiklar och tips om Window-Eyes.

GW Micro erbjuder också avancerade träningsmöjligheter. Den i personlig utbildning erbjuds i Indiana och andra platser runt de lägre 48 staterna, liksom på vissa platser i Kanada. Det kan ses som en dag eller två-dagars kurs, med sex timmars undervisning som erbjuds per dag. I personlig utbildning kommer med en rejäl prislapp. Telefon utbildning erbjuder totalt 10 timmar, uppdelat i fem avsnitt som vart och ett består av två en-timmes delar. Detta alternativ är lite billigare, men opersonliga webinar podcast utbildning är gratis.

Hjälp och support

För att vara säker, Window-Eyes utestående verktyg och otroligt lättanvänt balans sina annars genomsnittliga programkompatibilitet och supportalternativ. Blinda användare kommer att finna detta är ett bra verktyg, så länge de använder grundläggande program som Microsoft Office, Internet Explorer och Firefox.

Sammanfattning