skriva programvara – mästerlig berättare

Mästerlig berättare ser väldigt lik sin syster produkt, StoryWeaver. Båda är skapade av Storymind, och båda är baserade på samma skrift teori – den Dramatica Teori berättelse struktur – som ligger till grund för andra program som Dramatica Pro och Writer DreamKit. Emellertid har ledar- Storyteller en något annorlunda inriktning än de andra. Denna skrift programvara är mer inriktad på undervisning och övningar än i crafting en enda handling från början till slut. Visst kan en författare enkelt använda denna bok att skriva programvara för att bygga ut en berättelse idé; Men skriv anvisningarna är mer generella än de omfattande och skräddarsydda frågor som finns i tillhörande programvara.

Funktioner

Eftersom huvudsyftet med denna ansökan är undervisning och skriva förbättring, det finns färre organisatoriska funktioner här än i andra skrivprogramvarupaket. Skärmen är uppdelad i tre rutor: ett träd meny för navigering, berättelsen kort (instruktion och övningar på att skriva), och ett tomt område för att skriva idéer eller svar på instruktionen. Du kan även lägga till mappar och noter till trädmenyn; Detta gör att du kan hålla koll på historien idéer eller tankar som inte nödvändigtvis har att göra med specifika berättelse kort eller skrivövningar. En utskriftsfunktionen kan du antingen skriva ut vad du har skrivit eller exportera den till en ordbehandlare.

Skrivledarna in i tre kategorier: berättande tekniker, Story strukturera och Story Development kalkylblad. Varje kategori innehåller berättelse kort med instruktioner och skriv anvisningarna. Tillsammans ger de en mängd information och praktik för blivande författare.

Varje kort i berättande tekniker fokuserar på en viss färdighet som involverar skriva tekniker för berättande, tomt, tecken, tema och genre. De flesta av dessa kort avslutas med praktiska övningar under rubriken “Bli en mästerlig berättare.” The Story strukturera kategorin är mer undervisning tung och innehåller färre skrivövningar. Du hittar en hel del teori och exempel, och även specifika föreslå för att genomföra idéerna i ditt skrivande. Men det finns några direkta frågor eller övningar i denna bok att skriva programvara som kräver att du skriva utförligt om din egen historia.

Den tunga skrift kommer i nästa kategori: Story Development kalkylblad. Här hittar du en rad frågar för att skriva 84 “magiska” scener – 28 tecken scener, 28 tomt scener och 28 tema scener. Medan instruktionerna är generella, om du närmar dem efter att ha arbetat genom övningar och undervisning i resten av programmet, har du några bra idéer att fylla i dessa scener. I slutändan, med 84 platser, har du en mycket användbar utkast av din historia.

Denna programvara för att skriva är funktionell och använda det är rakt framåt. Det finns inte en hel del klockor eller visselpipor för att komma i vägen. Trädmenyn till vänster gör det enkelt att navigera till någon del av programmet. Dessutom är visningsfönstren är skalbart. Detta är praktiskt när du vill öka antingen instruktionsdelen eller skrivytan, beroende på den särskilda uppgiften som du arbetar med.

Skriva Guides

De in-program hjälpfiler är användbara och guida dig genom den tekniska användningen av programmet. På Storymind hemsida finns en lista över vanliga frågor och en e-postadress för att kontakta kundtjänst.

Efter att ha arbetat igenom bruks och öva berättande tekniker finns i Master Storyteller, har du de verktyg som behövs för att skriva vissa scener eller sekvenser för att fylla i uppgifter om din berättelse. Genom att använda denna programvara för att skriva, kommer du att sluta med en mycket anständigt utkast att arbeta med. Eftersom fokus för denna skrift programvara är att hjälpa författare förbättra sin teknik, är detta ett bra val för en början författare som vill behärska berättande.

Enkel användning

Hjälp och support

Sammanfattning