skriva programvara – Ström Writer

Ström Writer, en skriv program med skriv Brain, har en hel del som talar för den som skrivverktyg för nybörjare eller mellanliggande författare. Dess organisatoriska funktioner är inte lika omfattande som WriteItNow, och dess historia utvecklingsverktyg kan inte röra dem av Writer DreamKit, men det är just denna enkelhet som kan göra det ett bra val och en av de bästa i världen av boken skriva programvara för en ny författare som har en historia att berätta.

Funktioner

Ström Writer är inrättat en hel del som de mest populära ordbehandlingsprogram. Du kan enkelt formatera text, och du hittar de flesta av samma inställningar och tillgängliga inställningar. I själva verket, om du döljer de andra rutorna i layouten (vilket åstadkoms genom ett enkelt musklick), har du en skrift utrymme som känns mycket som alla andra ordbehandlare.

De andra rutorna hysa de organisatoriska och berättelsen verktyg som gör denna skrift programvara mer än bara en plats att skriva. Trädmenyn till vänster fungerar som en disposition; här lägger du till nya kapitel och rita punkter. Med Power Writer, kan du dela ditt skrivande nästan alla sätt du vill, och hålla scener åtskilda från varandra. Dessa bitar av text kan ordnas på trädmenyn kontur genom att helt enkelt dra och släppa på en punkt till en annan plats. Denna förändring kommer även då att återspeglas i texten.

Dessutom, när du skapar en ny tomt punkt kan du tilldela den till en av sex kategorier. Varje kategori är färgkodade och tomten punkten markeras i färg på konturen. På detta sätt kan du se en översikt en färgad representation av din berättelse element och snabbt avgöra om du har fått för mycket komisk lättnad, inte tillräckligt utläggning eller ett överskott på subplot.

En av de enastående funktioner av denna programvara för att skriva är anteckningsverktyget. Denna funktion gör att du kan bädda in anteckningar direkt i texten för enkel referens. Eller så kan du hålla forsknings- eller idé anteckningar som inte är knutna till någon särskild plats i din berättelse. Plus, dessa anteckningar är sökbara. Om du vet att du skrev en forskninganteckning om hattdesign på 1850-talet, det finns ingen anledning att bläddra igenom alla anteckningar du skrev – helt enkelt söka efter text i detta meddelande, och voila! Du kommer snabbt att kunna hitta någon skrot av en idé som du in i en not.

Ström författarens skriv guider är mycket mer grundläggande och mindre omfattande än våra andra översta produkter. Men om du har en bra idé som redan ganska väl genomtänkt, kan denna skrift programvara hjälper dig att lägga några tänder till dina tankar och hålla alla organiserade på ett ställe. Om du tar tid att arbeta igenom frågorna tänk, kommer du att sluta med en ganska anständig berättelse kontur och vissa intressanta tecken.

Skriva Guides

Rutan längst ned på skärmen är där alla berättelse verktyg de är inrymda. Här kan du brainstorma och registrera information om din allmänna berättelse, tomt poäng, kapitel, handlingar och tecken. Det finns också en plats för att spela in och lagra andra anteckningar och forskning som du vill hålla i handen.

I varje avsnitt, ger programmet en handfull frågor att sporra din kreativa safter – grundläggande frågor som “Hur denna handling flytta berättelsen framåt och stack läsaren till nästa handling eller slut klimax?” och “Vad är det här kapitlet är tickande klocka -. sak (eller saker) som driver berättelsen framåt och hålla tecken från bara gå bort” Du kan också lägga till en checklista över saker som måste ske i varje handling, kapitel eller tomt punkt. Detta gör att du kan bocka av varje punkt när den är klar och se till att du har tagit med allt du ville inkludera i varje skriftlig avsnitt.

Berättelsen verktyg för karaktärsutveckling är lite mer omfattande. För varje tecken finns det cirka 20 frågor som får på vem denna karaktär är och hur han eller hon passar in i din berättelse. Frågor sträcker sig från den allmänna ( “Hur skulle detta tecken beskriva sig själv?”) Till den detaljerade ( “Vad har denna karaktär största trauma i hans / hennes liv, och hur påverkar det som han / hon är i dag?”) till den specifika ( “Vad avslöjas om denna karaktär av händelser / åtgärder i detta tomt punkt?”). Du kan också tilldela varje tecken en roll och en karaktär skriv in din berättelse.

Eftersom detta skrivs mjukvarufunktioner så likhet med de vanligaste ordbehandlingsprogram, är det nästan direkt användbar om du är bekant med ordbehandlare. Det enda område en författare har att bemästra är de organisatoriska verktyg, och de är ganska enkelt. Gränssnittet, för det mesta, är ren och lättlästa. Trädmenyn till vänster kan du navigera till någon del av din historia snabbt, och verktyg som bokmärkesfunktionen hjälp du loggar viktiga platser i texten och återvända till dem lätt. Eftersom organisatoriska verktyg är grundläggande, skriv anvisningarna är få, och ordbehandlingsfunktioner är bekant för de flesta datoranvändare, denna ansökan är ett av de mer lättanvända delar av nya skrivprogram vi ses.

Hjälpfiler i programmet är rikligt och användbara. De guidar dig steg för steg genom att använda funktionerna i boken bränning. Dessutom finns det en adress för teknisk support på Write-Brain webbplats.

Den välbekanta känslan av en ordbehandlare i kombination med enkla organisatoriska och skrivverktyg gör Ström Writer sticker ut bland sina jämnåriga. Även om det finns färre verktyg än våra andra översta programvara för att skriva, är det denna blandning av enkelhet och funktionalitet som gör den till en av de bästa bitarna av att skriva programvara där ute.

Enkel användning

Hjälp och support

Sammanfattning