sol varmvattenberedare – Blujay Compact, 2017

Compact icke tryck solfångare från Blujay har vakuumrör teknik och en 20-liters kapacitet. Denna unika lösning kan vara lite skrymmande och ointressant jämfört med sol-panel drivna modeller, men det gör det med ett lågt pris.

Den kompakta soluppvärmning av vatten paketet ingår en vattentank, ram, 15 rör, kartongförpackning, silikonpackning och installationsmanual. Medan du kommer sannolikt att behöva investera i andra komponenter för en komplett och funktionell installation, när du jämför priset med högre prisklasserna solfångare tankar som kräver dyra panel och samlar inköp, är den totala kostnadsbesparingar för Blujay Compact icke tryckvärmare fortfarande hög.

Design är sannolikt vad de flesta människor skulle överväga detta Blujay solfångare största nackdel. Det finns inget eleganta eller strömlinjeformad om den utrustning, som har en skrymmande metallbaserade och utsatta rör. Även om det skulle vara hemma i en industriell miljö, kan utrustningen skärande placeras i ett bostadsområde bakgård, och ingen husägare kommer sannolikt att ha det på gräsmattan. Även om du inte kan växa buskage runt enheten för att dölja det, eftersom det skulle påverka dess solenergi samling, kan du installera det på en plats som inte syns ofta från trottoarvända platser.

Denna sol vatten värmesystem fungerar annorlunda än de flesta på marknaden, dra direkt värme från solljus. Det betyder att det inte är beroende av paneler eller använda ett reservkraftkälla. Istället är uppvärmd vätska eller ånga cirkuleras kontinuerligt genom vakuumrören. Heta vätskan rör sig in i tanken och överför värme till vatten som lagras där. Med tiden, när uppvärmningsvätskan cirkulerar blir tanken vattnet varmare och varmare. Fördelen är en mycket effektiv modell; Nackdelen är att vatten kan värma långsammare under vissa förhållanden än vad det gör med traditionella varmvattenberedare.

Eftersom enheten hålls utanför och slangar är något utsatt, kan vädret vara ett bekymmer. Även om enheten är sannolikt inte en rekommenderad köp för klimat med täta extrema väderförhållanden, är det konstruerat för att tåla hagel så stor som 25 millimeter. I de flesta miljöer, kommer enheten att bevara värmen i upp till tre dagar med en varm rad vattentemperaturen mellan 45 och 95 grader Celsius.

Detta Blujay soldrivna varmvattenberedare presenterar en intressant metod för energieffektiv uppvärmning av vatten. Även om detta är en kostnadseffektiv enhet, kan den övergripande designen inte tilltala vissa privatkunder.