tält – MSR FreeLite 2, 2017

Aktiva junky fält testare kastade MSR FreeLite 2 backpacking tält i ett par olika scenarier, inklusive kanjon lägenheter och flodbäddar. I varje fall enpoliga design, generösa hallar och rymlig livability för sin lilla storlek imponerade våra testare.

När testare drog denna lilla tält från sin klätterrep bag stora påse, alla kommenterat hur kompakt det var lättare och mindre än liknande MSR modeller testare kände och pålitliga. Den FreeLite två levt upp till MSR namn och inte svika. Även om det är ett par uns tyngre än liknande Mountain Hardwear Ghost och har mindre beboelig utrymme än Big Agnes Koppar Spur UL2, denna lätta backpacking tält fortfarande vann förmån för en testare i synnerhet på grund av bombplan-stil konstruktion, rymliga vestibuler och prestanda i dåligt väder.

Även om inte en direkt avspegling på tältet själv var en testare besviken över att hitta sin packpåse strimlad på flera ställen efter att navigera genom en sandsten kanjon med FreeLite spännas fast på utsidan av hennes ryggsäck. Tältet fortfarande visat sig vara hållbara men är en ersättning för dem benägna att ansluta denna ultralightweight tält utanför sina förpackningar. Som med de flesta tält, är ett fotavtryck alltid en bra idé för att skydda integriteten av tältet materialet.

En favorit funktion var hallar; även om de inte var lika rymlig som de större tält, var de slankare och inte lika bullriga. Det var också ett av de enklaste tält för att ställa upp, en med de snabbaste enpoliga uppställningar och en lätt cinch packpåse.

Nyckelattribut: Performance

Tester Sammantaget Betyg: 8,5 / 10

Tester Kommentar: När vikten är balansen mot bekväm camping inklusive sovutrymme och redskap lagring, finner detta tält sweet spot. På grund av den låga vikten, jag är fri att ta det på en solo backpacking resa. Även så, dela det med en följeslagare är lätt jämfört med Ghost UL2. Absiderna är generösa, särskilt vid denna vikt, medan taklutningar stå upp mot regn och vind.

Bäst för: Ultralight vandra, i synnerhet när stora hallar behövs för att hålla kugghjulet omfattas.

Nedre raden: Denna två personer tält finner balansen mellan vikt och beboelig utrymme.