trapphissar – AmeriGlide Horizon trapphiss 2017

Den AmeriGlide Horizon är en batteridriven rak trapphiss. Den finns i två modeller: en inomhus trappa hiss och en utomhusversion. De två modellerna är liknande, förutom att den senare är väderbeständig och levereras med ett vattentätt lock och foten matta.

Liksom de flesta trapphissar, använder AmeriGlide Horizon ett rack-and-pinion drivsystem med en OSG (rusningsvakt). Körning sina motorer är två 12-voltsbatterier som håller vagnen går även under strömavbrott. Den AmeriGlide Horizon har en aluminiumskena med en standardlängd på 14,75 fot. Men hem med långa trappor kan ha utökad skenor som når upp till 30 fot.

Utöver sin längd, kan du också variera branta din AmeriGlide Horizon trapphiss. Trappan hiss har en minsta järnväg vinkel på 25 grader och en maximal vinkel av 62 grader. Detta gör den till en av de få alternativ för dem som behöver förflyttningshjälpmedel för branta trappor. Däremot har AmeriGlide Horizon ingen böjda trapphiss modell, så det är ingen hjälp för branta, vindlande trappor.

Med en maximal vikt kapacitet på 308 pounds, kommer detta trapphiss inte för mycket tunga användare. Det har dock en ergonomisk stol som optimerar placeringen av benet. Säte för Horizon Ergo Plus modellen har även en ergonomisk ryggstöd. Sätet och fotstödet fälls upp när vagnen inte används. Parkerade så här, gör trapphissen trappan tillgängliga igen, men horisonten fortfarande har ett fotavtryck på 13,5 inches när parkerade och kan vara för stor för hem med smala trappor.

En annan bra funktion i trapphissen är dess styrspak. Tillverkaren placerar den i spetsen på armstödet, precis där fingrarna vila. De med begränsad fingerfärdighet kan använda styrspaken som antingen en spak eller en knapp för att styra förflyttningen av handikapp trapphiss. Joysticken kan också svänga stolen i Horizon modeller med den motordrivna vrid alternativet. Med flera funktioner som styrs med joystick, kan det vara förvirrande att få trapphissen att göra vad du vill. Dessutom är styrspaken för central för driften av trapphissen. Detta innebär att det är oanvändbar om pinnen misslyckas.

Variabellängd och branta järnvägs lutning av Horizon gör det till en mycket anpassningsbar rak trapphiss. Det kommer också med en bred två års garanti, men det har en viktgräns på 308 pounds och lämpar sig inte för svängda trappor.