upprätt dammsugare – Panasonic JetSpin 2017

Panasonic JetSpin Cyclone är en stor maskin som rengör golv väl med sitt breda 14-tums rengöringsbredd och bra sug. Det erbjuder en expanderbar slang som sträcker sig 14 fot så att du kan använda sina mindre verktyg för att nå höga eller besvärliga platser.

Sammanfattning

Detta påslösa var enkel att packa upp och montera, och vi hade att arbeta i fyra minuter. Det ljudnivån är om genomsnittet – 76 dB.

Det är lätt att nå on-off switch eftersom det är beläget i centrum av toppen av vakuumet. När du vill byta från mattor till hårdare golv, du helt enkelt trycka på en pedal i botten. Dessutom finns det en annan kontroll som gör detta vakuum luta ganska lite. Det ligger inte helt platt, till skillnad från de bästa upprätt dammsugare, men det kan sänkas fint att nå under ett antal möbler, trapphus och andra svåråtkomliga ställen.

När vi testade det fann vi det knäppte upp djurhår och mjöl från heltäckningsmattor med lite svårigheter. Detta vakuum rensas också hal vitlök skinn och brödsmulor på linoleum utan problem. När det kom till skrymmande mässar, såsom spilld spannmål och kattsand, detta vakuum utvecklades väl, även om vi var tvungna att gå över dessa fläckar lite mer än områden med mindre partiklar som brödsmulor. Vi hade också att köra vakuum över lövträ ett par gånger för att rensa bort mjöl.

Ändå den totala rengöringskapacitet var ganska bra och, till skillnad från vissa av de mindre än tillfredsställande dammsugare, gjorde det inte luta sig tillbaka något spannmål, kattsand eller andra föremål. Det har också sant HEPA-filter, så när du använder detta vakuum för att rengöra, du befria ditt hem av smuts, damm, pollen, olika allergener och små partiklar som är ohälsosamt för alla med allergier.

Du kan lagra alla utom ett av dess rengöringsverktyg ombord: munstycket, en liten borste och en luftturbin borste. Detta kommer med en extra våning borste som inte fäster vid vakuum.

En exceptionellt värdefullt kännetecken för denna upprätt dammsugare är att den är utformad med överbelastningsskydd. Om vakuumet plockar upp något stort, stängs den av automatiskt innan motorn brinner ut.

Vi hittade några nackdelar, dock. Den långa slangen är fantastiskt, men när du inte använder den, ansluter slangen på baksidan av vakuum med två halvcirkel-formade hållare. Tyvärr slangen hålls poppar ut av båda hållarna och flopping runt. Det är också lite knepigt att fästa säker elektrisk sladd när du har sår upp. Detta är en av de längre sladdar av dammsugare vi granskat: Vid 35 fot, kommer du besparas besväret att ständigt koppla ur och koppla in maskinen som du städa.

Dessutom känns det vakuum ganska tung när du använder det, även om det rör sig smidigt och är inte svårt att vända. Du får en “smuts sensor” ljus på framsidan som fungerar fint med en “ren” (grön) ljus visas när vakuumet passerar över ett rent område och en “smutsig” (röd) ljus som visar när denna påslösa går upprätt över en nedsmutsade området.

Tömning denna påslösa är ganska enkel: Du lyfter bara handtaget på smuts bin kapseln och dra ut den. En enkel knapptryckning och skräp inuti släpps ut i din soptunna, så att du inte behöver bry sig om att ändra eller köpa dammsugarpåsar. Om du vill kan du tvätta insidan av behållaren när det behövs för att hålla den dammfritt.

Detta är en stor, stark rengöringsmaskin som gör sitt arbete väl och är enkel att använda. Det manövrerar fint, även om det verkar lite tung. Vidare är det faktum att dess slang håller falla av då och då något besvärande. Men du får en lång elektrisk sladd och en lång slang, så att du kan rengöra golv, möbler och mer helt enkelt med Panasonic JetSpin Cyclone.