vattentät kamera – Canon Powershot, 2017

Canon Powershot D30 är en undervattenskamera som byggdes för att tåla väder och vind. Denna vattentät kamera har den näst bästa maxdjup betyget 82 fot under vattnet. Den kan arbeta vid dessa djup i upp till en timme. Det är imponerande för en vattentät kamera.

Sammanfattning

Utöver sin imponerande maximalt djup, är kameran också mycket hållbara. Om du skidor eller snowboard i en snöstorm, kan du ändå dra kameran ur fickan och ta bilder. Den lägsta drifttemperaturen är en ganska vanlig 14 grader Fahrenheit. Det är också stötsäker med en maximal fallhöjd på 6,5 fot. Om du försöker att ta en bild, men kameran glider ur handen, kan du vara säker på att det kommer att fortsätta att arbeta. Dess dammskydd innebär att du kan ta med den när du går fyra-Wheeling i sanddynerna. Överallt där dina äventyr tar dig, bör denna kamera vara tåliga nog att hantera det.

För vår undervattens tester fäst vi varje kamera på ett stativ och placerat den för att fånga bilder på våra undervattensprovplats. Undervattens bild som Canon D30 producerade var bra med levande färger. Undervattens blixt gjorde bilden ljus och tydlig. Det finns små klasar av blad hela ut provscenen – mer specifikt violett och orange sådana på vänster sida av scenen – som inte är så detaljerade eller skarp som några av de bästa undervattensbilder. När du zoomar in på dessa områden, är bristen på detalj längre utnyttjas. Även färgmättnaden var exceptionell, detalj brister ledde till dess B + betygssättning.

Vår torr land image test ingår fånga bilder av vår testplats i en kontrollerad ljusförhållanden. När vi jämförde Canon-kamera till vårt bästa torr land image och test scenen själv, det fanns några märkbara korn (buller) när vi zoomar in på färgrutan. Även mellan lila och röda rutor i det nedre högra hörnet, märkte vi färgblödning där separera linjer är inte skarp. Det är bara ett enda exempel – färggenomblödning märktes hela. Det faktum att denna vattentäta digitalkamera är bara 12,1 megapixel kan ha något att göra med bristen på bildskärpan när du zoomar in. Bildsensorer som är 16 megapixlar anses standard i vattentät kamera världen idag.

Power D30 gör ett bra jobb på exakt visa grå, vita och svarta fyrkanter hela testbilden. Med kameror som kan inte vitbalansen ordentligt, de svarta och vita rutor kommer att blekna och ljusgrå torg och vita rutor kommer att se samma färg. Separera dessa neutrala färger är viktigt att bildskärpa, och denna kamera kan göra det.

Kameran är fullspäckad med funktioner, inklusive ansiktsigenkänning, bildstabilisering, GPS för bild geo-taggning och 1080p videoinspelning. Den enda riktigt viktig funktion denna kamera saknas är Wi-Fi-funktionalitet. Wi-Fi-anslutning kan göra det enkelt för dig att ladda upp bilder från kameran direkt till smarta enheter eller sociala medier.

Andra topprankade undervattenskameror vi granskat är lite lättare att navigera. Det finns några olika områden för att navigera för att komma till specifika menyalternativ. Kameran parametrar är inte alla ligger inom en meny, liksom andra kameror. Det finns olika menyer för olika kameraparametrar, vilket gör det frustrerande att göra justeringar parameter.

Canon Powershot D30 är en av de mest hållbara kameror i vår uppställning. Den kan hantera damm, stötar, 82 fot av översvämning och kalla temperaturer. På toppen av sin seghet, det tar bra bilder. Här finns bara en 12,1-megapixel bildsensor så bildkvaliteten är inte lika skarp som en del av de 16-megapixelkameror vi granskat, men färgmättnaden, särskilt under vattnet, var högre än genomsnittet. Denna kamera kan hantera mer än bara en vanlig dag på stranden.