Windows operativsystem recensioner – Vista

Vista är Microsofts senaste stora release, det är tänkt att ersätta alla XP-operativsystem. Den är utformad för att göra allt och innehåller komplexa, dynamiska grafik. Därför krävs det en hel del RAM för att köra till dess fulla förmåga.

Hem och kontor

Detta OS erbjuder fler säkerhetsalternativ än någon annan föregående versionen omfattar hela Media Center OS är redo för flashdiskar, har föräldrakontroll stöder Tablet PC-funktioner och har många nya funktioner som aldrig tillgängliga tidigare.

Det har cirkulerat runt i sin betaversion under en längre tid, men nu finns i nya datorer eller som en uppgradering för datorer som köpts efter oktober 2007 och före mars 2007.

Den största skillnaden du kommer att märka med Vista är hur det ser ut. Den innehåller avancerade grafik, vilket gör det lätt att hitta filer, video, bilder eller särskilda hjälpavsnitt. Grafiken stödjer också de som vill köra flera program samtidigt eller öppna många webbsidor. Till exempel, om du har flera webbsidor öppna du kan helt enkelt musen över flikarna och en mini bild av den sidan kommer att dyka upp eller så kan du alt-tab genom 3D mini bilder av de öppna sidor för att hitta det du letar efter.

Det stöder också oerfarna användare med guider, en säkerhetskopiering och återställning, liksom Security kontroll vägledning. Dessutom har det en super kraftfull sökning som kan hjälpa människor att hitta mappar eller filer, även om de inte vet var eller vilket namn de ursprungligen lagrade dem. Du kan även söka efter hjälp från samma sökfältet.

Vista är det första operativsystemet som kan utvärdera hårdvarukomponenterna i en dator och kör enligt sin förmåga. Till exempel, om datorn har endast 512KB RAM tillgänglig kommer det att köras i sitt grundläge, men om en GB eller mer finns det kan köra det dess Aero-läge. Förutom hemmabruk versioner finns Business, Enterprise och Ultimate-versioner tillgängliga.

Multimedia

När är det rätt tid att uppgradera till Vista?

Home Basic-versionen är avsedd för grundläggande datoranvändning, såsom tillgång till online-innehåll, kolla e-post och köra populära program.

Dess föräldrakontroll verktyget kan föräldrar reglerar hur deras barn använder datorn i förhållande till deras tillgång till spel, innehåll på Internet, snabbmeddelanden och mer. Till exempel kan du begränsa ett barn till endast betyget E: Alla spel och ett äldre barn till E: Alla och T: Teen.

Detta är en bra version för grundläggande hemmabruk men Vista Home Premium-versionen har den nya eleganta ser Windows Aero användargränssnitt och Media Center (se Media Center granskning för mer information). Windows Aero har tredimensionella verktygsfält och knappar men kräver en fin för att köra, vi rekommenderar mer än en GB RAM, men eftersom de löpande kraven från applikationer växer snabbt, kan du öka din nästa system upp till 2 GB RAM eller mer. Det kan tyckas överdrivet, men inom en snar framtid hemdatorer kan behöva dubbla processorer, 2-4GB RAM och 250GB eller mer hårddiskutrymme för att tillfredsställa hemdator och underhållning.

Home Premium-versionen är också kompatibel med Tablet PC, kan stödja Windows Sideshow-skärmar och kan utnyttja Media Center Extender för Xbox 360.

Det finns två versioner av Office finns: Windows Vista Business och Windows Vista Enterprise. Dessutom den ultimata versionen innehåller alla affärs- och nöjes aspekter.

Säkerhet

Windows Vista Business är utformat för både små och stora företag. Några nya funktioner inkluderar varningar innan potentiella maskinvarufel, skydd mot skadlig kod och skydd mot hårdvarufel. Denna version har Windows Aero-gränssnittet som gör multitasking lätt och hjälper till att organisera filer.

Vista Enterprise är avsedd för stora, globala organisationer och innehåller alla funktioner som ingår i företagsversionen. För att öka kompatibiliteten, kan det fungera med äldre operativsystem samt UNIX-operativsystem. Till skillnad från tidigare versioner, kommer Vista Enterprise med flera gränssnitt språk för 35 gemensamma språk, så att användarna kan byta språk utan extra tillägg.

nätverk

De Vista-versioner erbjuda fler bärbara datorer och Tablet PC-funktioner än någon tidigare släppt operativsystem. Det erbjuder grunderna som batterisparelement utan även har ett viloläge och är redo för flashdiskar och Sideshow funktioner.

Dess tablett funktioner inkluderar Windows Tablet och Touch Technology, som stöder digital penna och berörings aspekter skärm tillsammans.

Home Premium och Ultimate-versionen har den fullständiga Media Center. Så dessa versioner är bra för hemunderhållning och personliga media redigering.

Microsoft innehåller omfattande säkerhetsanordningar i alla Vista-versioner. Detta inkluderar frekventa uppdateringar och skydd under trådlös eller mobiltelefon till datoranslutningar. Det har också alla grunderna såsom förmåga att blockera skript, pop-ups och tvivelaktiga nedladdningar. För extra säkerhet kan det kryptera mappar och filer och begränsa installationsanordning.

Enkel användning

För oerfarna användare, har Vista Security Kontroll vägledning för att hjälpa dig att avgöra vilken typ av säkerhet inställningar du vill. Det finns också en Malicious Software Removal Tool för att snabbt bli av med skadlig kod. Det har också styr användarnivå och föräldrakontroll så att varje användare kan ha sin egen unika profil.

Teknisk Hjälp / Support

De ger automatiska uppdateringar för att hantera nya hot eller du kan köpa Windows OneCare, som är Microsofts antivirus paket. BitLocker-diskkryptering finns i Ultimate och Enterprise-versioner, detta skyddar data i händelse av en dator eller laptop stöld.

För yrkesmässig användning, har Vista Windows Service Härdning som kan administratörer att sätta restriktioner för ändringar i registret, filsystem, nätverk och användningen av skadlig kod. De har också verktyg som begränsar saker som peer-to-peer-fildelning. Vista har utgående / inkommande filter, en brandvägg och möjligheten att köra Internet Explorer 7 i ett skyddat läge.

Vista Enterprise version är avsedd för stora, globala företag och innehåller omfattande nätverk förmågor. Den erbjuder funktioner i företagsversionen plus dataskydd och hårdvarubaserad kryptering. Denna version är inte avsedd för små organisationer och kräver att alla datorer som ska omfattas av Microsoft Software Assurance eller Microsoft Enterprise Agreement.

Business-versionen har många verktyg för mobil pendling, inklusive fjärråtkomst och roaming användarprofiler. För samverkan har Windows Mötesrum, där medlemmarna kan utbyta filer, “möts” i ett gemensamt område och aktieredigeringar i en säker miljö.

Eftersom Vista har precis släppts i sin slutliga version, kan det ta lite tid att se hur Vistas nya nätverksfunktioner utföra.

Vista är utformat för att vara så lätt att använda som möjligt. Det kan även hjälpa dig att hitta en fil, när du inte vet vem skrivit det, vad det “namngivna är eller var det ursprungligen lagras. Genom Snabbsökning kan du också söka efter hjälp. Till exempel kan du skriva in “hur hittar jag en fil jag bort av misstag?” Och Vista tar dig direkt till sidan hjälp som kan hjälpa dig med detta problem.

Detta OS är mycket visuella, alla filer kan visas med bilder på mappen och du kan snabbt titta igenom alla dina öppna sidor genom att hoppa genom mini bilder av de öppna sidorna.

Sammanfattning

När det gäller maskinvarukrav och systemkrav är Vista inte praktiskt för de flesta användningsområden vid denna tid. Först av allt, för att köra Aero aspekter, behöver du en GB RAM. Du kan köpa och installera på en dator du redan äger, men om du har mindre än en GB RAM vi rekommenderar att du väntar tills du köper din nästa dator. Om du väljer att installera Vista på en dator du redan äger vi rekommenderar att du säkerhetskopiera dina data först som en försiktighetsåtgärd.

Vi tycker också att det kan ta lite tid för Microsoft att räkna ut buggar, förhoppningsvis med den tid du köper din nästa dator de stora veck kommer att utarbetas. Om du överväger för närvarande en ny dator kommer du förmodligen inte har ett val, till exempel Dell erbjuder inte längre XP-versioner som tillval.

Eftersom Vista har testats och förväntade under en längre tid, har användarna svämmas Microsoft med frågor. Så ett stort stöd bas utvecklar inte bara itu med Vista glapp, men användarfrågor samt. Till exempel, om du besöker deras stöd kunskapsbas för Home Basic-versionen finns redan över 200 poster, är detta också sant för sina andra versioner. Som du kan förvänta dig, de flesta poster avser problem användare haft med Vista.

Redo eller inte- Vista släpps. Snart kommer du att behöva utvecklas till ett nytt operativsystem och kommer att behöva ha ett mer kraftfullt system för att köra den. Om Microsofts påståenden om Vista: s förmåga blir fullt ut, kommer det att vara det snyggaste, mest mångsidiga och säkraste operativsystem trott.